BESTEL
HIER UW
TICKETS

Leskist Groep 6-7

De leskist ‘De Middeleeuwse stad’ gaat over de geschiedenis van de late Middeleeuwen en het ontstaan van steden en kastelen. Leerlingen komen in aanraking met het verleden van hun eigen leefomgeving. De leskist is te leen voor de basisscholen in de regio. De scholen hebben 3 weken de beschikking over het lespakket ter voorbereiding op een aansluitend bezoek aan het kasteel in die periode.

Het Leskist bezoek bevat 3 educatieve activiteiten. Elke activiteit duurt 25 minuten.
  1. Focus op de Middeleeuwse geschiedenis van Kasteel Heeswijk, het belang van de vesting, de veiligheid van de bewoners en de belegering van een kasteel.
  2. Brass rubben. Een spannende manier om reliëfs op papier te printen. Een activiteit met een verhaal over de hertogen van Brabant.
  3. Bezoek aan de IJzertoren: bekijk de film over het ontstaan van Kasteel Heeswijk door de eeuwen heen, luister naar de sage van Kunegonde, beklim de toren en ontdek een vloer vol Brabantse hertogen.

Tarief: entreeprijs is € 4,– per leerling (begeleiders gratis)

Meer informatie voor scholen uit Bernheze: www.muzelink.nl

Meer informatie voor scholen uit Meijerijstad: www.cultuurkade.nl

 

Ook schoolklassen, die geen gebruik maken van de leskist, kunnen een bezoek brengen aan Kasteel Heeswijk. Leerlingen krijgen een rondleiding waarbij o.a. de middeleeuwse geschiedenis van het kasteel wordt belicht.

Aanvraagformulier schoolbezoek