BESTEL
HIER UW
TICKETS

Koffieconcert in de Wapenzaal Tom Bouwman speelt Mozart

Zondag 15 april 12.00 - 13.00 uur

Tom Bouwman op klavecimbel Carel Teerink 1998, Bechstein vleugel 1920, Broadwood vleugel 1840.

Een concert met de mooiste jeugdwerken voor het klavier van de jonge Mozart. Het concert wordt voorafgegaan door een korte beschrijving van het “wonder waarvan God het had toegestaan in Salzburg geboren te worden”. Ook worden er drie fragmenten gespeeld uit Mozarts jeugdjaren die voltooid zijn door Tom Bouwman en eind 2019 gepubliceerd zullen worden bij de Wiener Urtext Editie Universal Edition. In 60 minuten hoort u de mooiste en meest virtuoze jeugdwerken van Mozart.

Tom Bouwman  is professioneel fortepianist en Mozart-deskundige. Hij publiceerde verschillende wetenschappelijke artikelen omtrent het leven en werk van Mozart, treedt regelmatig op met diens muziek en werkt momenteel samen met cultuurtheoloog Frank Bosman aan een nieuw boek over de componist. Bouwmans lezingen over het voltooien van Mozart’s fragmenten en de improvisatie-cultuur van de 18e-eeuw werden al in verscheidene Europese steden enthousiast ontvangen. Bouwman studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en werd in 2015 uitgenodigd zijn studie voort te zetten bij befaamd fortepianist en Mozart-deskundige John Irving. Zijn uitvoeringen kenmerken zich door een onverbloemd plezier in het musiceren en een gegrond begrip van historische uitvoeringspraktijken uit de late 18e eeuw. 

Kaartverkoop start om 11.00 uur aan de kassa, vooraf reserveren van plaatsen is niet mogelijk. Entree: voor dit concert geldt het reguliere entreetarief: Bezoekersinfo

Bezoekt u regelmatig een concert op zondag: word Vriend van het Kasteel en geniet van de voordelen.