BESTEL
HIER UW
TICKETS

Koffieconcert in de Wapenzaal – Nicolaas Zeven piano – Bach en Grieg

zondag 11 augustus 2019 12.00 - 13.00 uur

Programma

J.S.Bach – Italiaans Concert in F, BWV 971 (1735), eigenlijk gecomponeerd voor klavecimbel, maar hier gespeeld op de mooie Bechstein vleugel anno 1920 van het kasteel. “Een zonnig en weelderig soloconcert met vlot openings- en slotdeel en een dramatisch middendeel in de paralleltoonsoort D-klein in driekwartsmaat”

Edward Grieg – Sonate voor piano in E, op. 7 (1865) – Allegro moderato II. Andante molto III. Alla menuetto IV. Finale. Molto allegro. “Een hoogromantisch vierdelig solowerk in E-mineur met een langzaam tweede deel in C-majeur, geschreven op 22-jarige leeftijd. Naast de voor de romantiek typische dramatische en virtuoze passages, zijn er ook typische elementen van de Scandinavische volksmuziek in te herkennen.

Nicolaas (Niels) Zeven

Niels is van jongs af aan altijd met muziek bezig geweest. Begonnen op achtjarige leeftijd aan de piano, maar via het schoolorkest van het Gymnasium Haganum in aanraking gekomen met de contrabas en trombone om in vele orkesten, zoals het Nederlands studentenorkest, veel samen te spelen en over het orkestrepertoire en muziek in het algemeen te leren. Daarnaast heeft hij ook in populaire en jazz bandjes gespeeld. Ook heeft hij twee jaar muziekwetenschap gestudeerd en enkele jaren psychologie om daarna te starten met het conservatorium aan de Schumann Akadademie en weer terug te keren naar de piano. Daar vielen pedagogiek, muziektheorie en geschiedenis samen en ontstond de liefde voor het doceren, wat hij sinds 2010 doet. Voor het afronden van zijn opleiding bereidt hij zich voor door stukken uit alle stijlperioden uit het solo-repertoire te spelen op enkele concerten, waarbij de terugkoppeling van het publiek een belangrijke rol speelt.

Meer informatie Koffieconcerten:
  • Entree: voor dit concert geldt het reguliere entreetarief: Bezoekersinfo.
  • Kaartverkoop start om 11.00 uur aan de kassa
  • Vooraf reserveren? Dat kan alleen online via  “Bestel tickets
  • Bezoekt u regelmatig een concert op zondag: word Vriend van het Kasteel en geniet van de voordelen.
  • Volop parkeergelegenheid voor auto’s en touringcars op de (gratis) parkeerplaats aan de N279! Neem de afslag Heeswijk-Dinter/Schijndel en volg de toeristische borden. De historische laan brengt je naar de hoofdingang van het kasteel: Route