BESTEL
HIER UW
TICKETS

Koffieconcert in de Wapenzaal – koor Vivace

zondag 23 december - 12.00 - 13.00 uur

KOOR VIVACE  o.l.v. REIN BOEIJEN

intermezzi door fluitduo Leonie Clahsen en Sieuwtje van Oorschot

Rein Boeijen, piano

Vivace betekent “levendig”, dat is de uitstraling van dit koor uit Heeswijk-Dinther. Het koor telt 39 leden, waarvan 4 tenoren, 4 bassen, 18 alten en 13 sopranen. Vivace kiest voor een grote diversiteit aan muziek, het repertoire varieert van klassiek tot ritmische pop.

Zo zingt het koor selecties uit diverse musicals, o.a. Miss Saigon, Titanic, Wicked en Les Misérables en populaire Nederlandstalige nummers van Blᴓf, Doe Maar en Boudewijn de Groot. Enkele jaren geleden werd zelfs een complete opera uitgevoerd: “The Mikado”. Vivace verzorgde de backing vocals in het theaterprogramma van Ernest Beuving: “Skoren” in De Lievekamp in Oss.

Klassieke en religieuze werken zoals de Missa Brevis van W.A.Mozart en het Cantique van Jean Racine worden regelmatig ten gehore gebracht tijdens kerkelijke vieringen. Ook beschikt het koor over een uitgebreid kerstrepertoire. Sinds 2002 staat het koor onder de bezielende leiding van Rein Boeijen.

Rein Boeijen (1962) studeerde orgel en clavecimbel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Voor beide instrumenten haalde hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus. Daarnaast volgde hij nog diverse interpretatiecursussen op het gebied van oude muziek. hij geeft regelmatig concerten als solist of in combinatie met andere instrumentalisten. Tevens is hij een veelgevraagd begeleider, zowel op orgel als op piano. Hij is daarnaast werkzaam als dirigent van diverse koren.

Meer informatie Koffieconcerten: