BESTEL
HIER UW
TICKETS

Koffieconcert in de Wapenzaal – het Blaaskwintet van het Venloos Symfonie Orkest

zondag 5 mei - 12.00 - 13.00 uur

Koffieconcert Programma:

J.F. Gossec (1734-1829) – Symfonie voor blaaskwintet

J.P Sweelinck (1562-1621) – “Mein junges Leben hat ein End”

Antonín Dvořák (1841–1904) – “Song to the Moon” uit Rusalka

Darius Milhaud (1892–1974) – “La cheminée du roi René“

Ferenc Farkas (1905 – 2000) – Antiche danze Ungheresi   

Vier jaar geleden zijn de eerste blazers van het Venloos Symfonieorkest (VSO) begonnen met het spelen van kwintetmuziek. Inmiddels hebben zij diverse succesvolle optredens gegeven in Nederland en Duitsland. De leden wonen in Kempen (Duitsland), Horst, Rosmalen en Eindhoven. Het repertoire bestaat voornamelijk uit klassieke kamermuziek van onder andere Beethoven, Haydn, Mozart en Danzi.

Annie Rijken studeerde hoorn aan het conservatorium in Maastricht en vervolgens in Utrecht. Ze speelde daar in diverse ensembles en muziekgenres, om in 1992 terug te keren naar Noord-Limburg. Haar beroep bleef dicht bij de muziek als secretarieel medewerker en productie-assistent bij Nard Reijnders Music (oa St. Klassiek op Locatie, Floriade) én als medewerkster bij Stichting Passiespelen. Momenteel speelt ze in zowel de fanfare als de jeugdfanfare van Hegelsom en in diverse projectorkesten in de buurt.

Christine Janssen-Hinz heeft als kind blokfluit gespeeld. Daardoor ontstond de fascinatie voor het musiceren zelf. Maar ook om met de ademhaling muziek te maken. Het moest dus een blaasinstrument worden en zo begon zij op de leeftijd van ongeveer 16 jaar hobo te spelen, ook omdat de karakteristieke toon van dit instrument haar zo aansprak. Tot op de dag van vandaag wordt deze prachtige hobby door haar heel intensief en met veel vreugde uitgeoefend.

Op 9 jarige leeftijd is André Kézér begonnen met klarinetspelen bij Harmonie Sint Servaas te Dinther. Tijdens zijn studententijd was gitaar zijn instrument. Hij volgde 3 jaar lessen in klassiek, blues en rock. Vervolgens krijgt hij 6 jaar piano onderwijs, om daarna terug te keren naar de klarinet. In 1986 wordt hij lid van het Venloos Symfonie Orkest, waarin hij in 1992 zijn leermeester Harrie Wassenberg opvolgt als 1e klarinettist. Met het VSO voerde hij solowerken uit van Mozart, Von Weber en Rossini.

Tot aan zijn pensionering was Hermann van den Boom leraar aan een gymnasium, o.a. met het vak Muziek. Hij is fagotspeler in een kamerorkest en in een ander blaaskwintet. Graag neemt hij in projekt-orkesten het generaal-bas spel over op de Cembalo of het orgel en vergroot in workshops voor houtblazers zijn muzikale kennis en vaardigheden.

Frits van der Meulen is eerste fluitist van het Venloos Symfonie Orkest. Op 8 jarige leeftijd begon hij met het spelen van dwarsfluit en kreeg les aan de muziekschool Borne. Op de middelbare school speelde hij in het TJHO (Twents Jeugd Harmonie Orkest) en het harmonieorkest Armonia in Hengelo. Tijdens zijn studie werktuigbouwkunde aan de TUE was hij lid van het ESMG (Eindhovens Muziekgezelschap) dat later Quadrivium werd genoemd. Hier speelde hij mee met Auletes, het blazersensemble van het ESMG. In 2006 kwam hij bij het VSO, waarmee hij onlangs soleerde met het fluit harp concert van W.A. Mozart.

Meer informatie Koffieconcerten: