BESTEL
HIER UW
TICKETS

Koffieconcert in de Wapenzaal – Barokensemble QAMM – “Quest for Ancient Music Melodies”

zondag 8 september - 12.00 - 13.00 uur

Barokensemble QAMM ” – Quest for Ancient Music Melodies”

Quintijn Hoogenboom, klavecimbel  – Anne Marie Kamphuis, sopraan – Marèl Willems, blokfluit

QAMM werd begin 2012 opgericht. Met veel enthousiasme wordt gewerkt aan een “Quest for Ancient Music Melodies”. De naam QAMM is tevens een samenvoeging van hun voorletters.

Het trio combineert zijn kleine bezetting met een veelzijdig repertoire aan muziek uit de barokperiode. De vocale werken worden altijd begeleid door de basso continuo op klavecimbel en hebben meestal een obligate blokfluitpartij. Daarnaast worden deze, geheel in stijl met diezelfde barok, afgewisseld met instrumentale werken,  met name sonates voor blokfluit en basso continuo.

Het programma bevat muziek uit de gehele barokperiode, van Claudio Monteverdi, begin 17e eeuw, via Alessandro Scarlatti, eind 17e eeuw, tot verschillende componisten uit de eerste helft van de 18e eeuw.  Speciale aandacht in dit programma voor de Siciliana, een lieflijke, soms melancholische dans die in de barokperiode populair werd. Daarna een uitstapje naar de late middeleeuwen: Anne Marie zingt twee korte werken van Hildegard von Bingen uit de 12e eeuw. Ze begeleidt zichzelf hierbij op haar Romaanse harp, die is gebouwd naar voorbeelden uit diezelfde tijd. Ze besluiten het programma met een prachtige cantate van Buxtehude. Het kernwoord is “Singet”, zing.

PROGRAMMA:  

Claudio Monteverdi (1567 – 1643) – Georg Philipp Telemann (1681 – 1767) – Alessandro Scarlatti (1667 – 1752) –  Georg Friedrich Händel (1685 – 1759) – Antonio Vivaldi (1678 – 1741) – Hildegard von Bingen (1098 – 1179) – Dietrich Buxtehude (1637 – 1707)

Meer informatie Koffieconcerten:
  • Entree: voor dit concert geldt het reguliere entreetarief: Bezoekersinfo.
  • Kaartverkoop start om 11.00 uur aan de kassa
  • Vooraf reserveren? Dat kan alleen online via  “Bestel tickets
  • Bezoekt u regelmatig een concert op zondag: word Vriend van het Kasteel en geniet van de voordelen.
  • Volop parkeergelegenheid voor auto’s en touringcars op de (gratis) parkeerplaats aan de N279! Neem de afslag Heeswijk-Dinter/Schijndel en volg de toeristische borden. De historische laan brengt je naar de hoofdingang van het kasteel: Route