BESTEL
HIER UW
TICKETS

Koffieconcert in de Wapenzaal – Irish Cream en Lucaia spelen Ierse volksmuziek

zondag 14 april 12.00 - 13.00 uur

De groepen Irish Cream en Lucaia spelen Ierse volksmuziek. Gespeeld wordt op viool, gitaar, banjo, accordeon en de Ierse whistle.

Ierse volksmuziek werd bij het grote publiek bekend door het songfestival van 1994, toen de Ierse groep Riverdance het pauzenummer verzorgde. Zij speelden en dansten commerciële bewerkingen van de volksmuziek, met veel muzikaal spektakel. Irish Cream en Lucaia gaan terug naar de bron en brengen zo origineel mogelijk, gezellige ongecompliceerde volksmuziek, waarbij het speelplezier voorop staat.

Zij nemen u mee op een muzikale reis door Ierland. Langs traditionele Ierse tunes, populaire pub-krakers, ruige drinkliederen, droevige liefdesliederen en vrome gebeden. De Keltische muziek zingt van oneindige droefheid en van onverwoestbare hoop. Soms word je er stil van, soms zing en stamp je mee. Lucaia en Irish Cream brengen in eerste instantie een gevoel, een ervaring, ergens tussen een kroeg en een huiskamer in, met een vleugje mystiek, met gevoelige gezongen ballads en melodieuze instrumentale nummers.

De zes muzikanten van Irish Cream spelen afwisselend en ook samen met het familie-ensemble Lucaia. Moeder en dochter dansen virtuoos de Ierse stepdance. Daarnaast zingen en musiceren ze ook. Vader zingt en speelt gitaar. Hij is ook een kenner van de Iers/Keltische cultuur en geeft toelichting op de nummers.

14-04-2019 Irish Cream logo

Irish Cream: Rudi Bakker, accordeon en zang / Math van der Wouw, gitaar en Ierse bouzouki / John Mulder, gitaar en banjo / Piet Pijnacker, viool en contrabas / Henny Pijnacker, tin- en low whistle.

Lucaia: Frank Bosman, gitaar, zang, bodhran en presentatie / Mariëlle Bosman, zang en dans / Lisanne Bosman, Ierse whistle, piano, zang en dans.

 

 1. Rolling down to old Maui Lucaia opent met een oud lied over een walvisvaarder die naar huis verlangt.
 2. Duelling Violins Irish Cream speelt een vlot instrumentaal nummer met solo’s voor fiddle (viool) en Irish whistle.
 3. Song of a Secret Garden Irish Cream en Lucaia spelen samen een melodieus nummer waar de Ierse groep Secret Garden mee bekend geworden is.
 4. Easy Reel Een vlot dansnummer, met Ierse stepdance door de dames van Lucaia.
 5. Inis Oir   Een rustig instrumentaal nummer, geïnspireerd door het landschap van het eiland Inishere.
 6. Child’s Christ Lullaby Een van oorsprong oud-Keltisch kerstliedje, stemmig gezongen door Lucaia.
 7. Wild Rover Een publied over een man die na een ruig leven tot inkeer komt. In 1966 stonden de Dubliners hiermee in de Nederlandse hitlijsten.
 8. Saint Patricks Day Saint Patrick’s day wordt uitgebreid gevierd in Ierland maar ook door veel Ieren in het buitenland. Een dansnummer, met stepdance door Lucaia.
 9. Foggy Dew Geschreven als een ballad over het Ierse oorlogsverleden, instrumentaal gebracht door Irish Cream.
 10. Over the Moor to Maggie/Maid Behind the Bar Twee snelle Irish tunes, zoals gespeeld tijdens muzikale sessies in Ierse pubs.
 11. Miss Murphy Een Ierse traditional, met Ierse stepdance door de dames van Lucaia.
 12. Parting Glass       Een traditioneel afscheldslied, gezongen door Lucaia. Een “parting glass” is een laatste dronk, aangeboden aan een vertrekkende feestganger.
 13. South Wind Een bekend Iers instrumentaal nummer, met solo’s door verschillende   instrumenten.
 14. Lord of the Dance Dit nummer werd bekend door de groep Riverdance, als pauzenummer van het Eurovisie Songfestival in 1994 in Dublin.

Meer informatie Koffieconcerten:

 • Entree: voor dit concert geldt het reguliere entreetarief: Bezoekersinfo.
 • Kaartverkoop start om 11.00 uur aan de kassa
 • Vooraf reserveren? Dat kan alleen online via Bestel tickets
 • Bezoekt u regelmatig een concert op zondag: word Vriend van het Kasteel en geniet van de voordelen
 • Laat museale klanken herleven! (klik op de link voor meer info)