BESTEL
HIER UW
TICKETS

Kerstconcert in de Wapenzaal – Vocaal Ensemble Octocant o.l.v. Lucas Vis

2e KERSTDAG 26 december 2018 12.00-13.00 uur Dit concert maakt onderdeel uit van Kerstival - Hét kerstevenement van Kasteel Heeswijk!

Vocaal Ensemble Octocant o.l.v. Lucas Vis, “Oude muziek, moderne kwaliteit”

Het Ensemble heeft al vaker op het kasteel opgetreden en komt deze dag met een kerstprogramma; een rijke verzameling liederen die betrekking hebben op Kerstmis: muziek van Michael Praetorius, Hugo Distler, Morales, Poulenc, Fux, Mendelssohn, Guerrero, Gjeilko, Byrd, Vaughan Williams, Sweelinck en anonieme componisten.

Bij de oprichting in 1992 bestond Octocant uit acht leden, vandaar de naam. Nu zijn er het er twaalf, die onder leiding staan van Lucas Vis. De leden komen uit de regio van Eindhoven en treden regelmatig op. Profane en religieuze muziek uit de renaissance en barok vormen het overgrote deel van hun repertoire.

Sopraan : Anne Heuvelmans, Janine Teeven, Wikkie Vis. Alt: Martine van Cuijck, Liesbeth Metzemaekers, Cois Schapendonk. Tenor: Sjoerd de Jong,Herman Heuvelmans, Jos Slegers. Bas: Theo van Esch, Karel Lindner, Huub Metzemaekers. .

Lucas Vis studeerde van 1962-1969 aan het Muzieklyceum in Amsterdam. In 1967 volgde hij een directiecursus bij Bruno Maderna, waarbij hij als beste deelnemer een onderscheiding kreeg van Radio Salzburg. Daarna was hij deelnemer aan diverse masterclasses en cursussen. Op advies van Maderna en Boulez studeerde Vis ook compositie. Lucas Vis dirigeert diverse grote orkesten. Daarnaast geeft hij directieles op het conservatorium te Amsterdam (waar hij ook enige jaren directeur was) en is hij regelmatig voorzitter van concoursen.

Meer informatie Koffieconcerten: