BESTEL
HIER UW
TICKETS

Concert op zondag: Sons kamerkoor – Waar het hart vol van is …

Zondag 10 november Aanvang 15.00 u

Concert op zondag:

Sons Kamerkoor – Waar het hart vol van is …

 

Het Sons Kamerkoor zingt op zondag 10 november liederen van Johann Christoph Bach, Johann Sebastian Bach, Gabriel Fauré, Georg F. Händel, Jacob Handl, Felix Mendelssohn, Arvo Pärt, Henry Purcell, Josef Rheinberger, John Stanley, Jan P. Sweelinck en Michael Tippett.

Wensconcert

Elk concert van het Sons Kamerkoor heeft een thema. Deze keer staan de wensen van de eigen leden centraal. Zij konden zeggen welk lied ze het liefst wilden zingen en waarom. Hieruit ontstonden twee concertprogramma’s, waarvan het religieuze programma nu wordt uitgevoerd. De liederen stammen uit de periode van 1600 tot 2000 en zijn in het Duits, Engels, Frans en Latijn.

Begeleiding en intermezzo

Dirk Strasser begeleidt enkele liederen op piano, o.a. Bachs Jesus bleibet meine Freude. Tijdens het intermezzo speelt de jonge componist/violist Matthia Berkens (1998) zijn stuk Herzinger voor het eerst voor publiek. Marie-Astrid Vermaas speelt hierbij piano. Zij brengen samen ook Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt (1935) ten gehore.

Afwisseling

Het Sons Kamerkoor (Son en Breugel, 1972) is een gemengd koor; het treedt graag op en afwisseling staat hoog in het vaandel. Daarom presenteert het koor jaarlijks twee thematische programma’s: vrolijk/luchtig in het voorjaar en religieus in het najaar. Het koor voert elk programma in Son en Breugel uit, daarnaast ook in de regio. Het zingt vooral oude koormuziek, voornamelijk a capella; het accent ligt op muziek van vóór 1900. Marie-Astrid Vermaas heeft de muzikale leiding.

 

  • Entree: voor dit concert geldt het reguliere entreetarief: Bezoekersinfo.
  • Kaartverkoop start om 11.00 uur aan de kassa
  • Bezoekt u regelmatig een concert op zondag: word Vriend van het Kasteel en geniet van de voordelen.
  • Volop parkeergelegenheid voor auto’s en touringcars op de (gratis) parkeerplaats aan de N279! Neem de afslag Heeswijk-Dinter/Schijndel en volg de toeristische borden. De historische laan brengt je naar de hoofdingang van het kasteel: Route