BESTEL
HIER UW
TICKETS

2e Paasdag: 2 concerten in de Wapenzaal – Haydn orkest Kasteel Heeswijk

2e Paasdag maandag 22 april 12 - 13 uur en 14 - 15 uur

HAYDN-ORKEST KASTEEL HEESWIJK o.l.v. Jos de Hoon  m.m.v. Tom Bouwman, piano

PROGRAMMA:

Haydn Symfonie no 2 in C Hob.I:2 Allegro Andante Finale: Presto

Mozart pianoconcert no.8 in C KV.246 mmv Tom Bouwman. Allegro aperto – Andante – Rondeau

Haydn Symfonie no 3 in G major, Hob.I:3 Allegro – Andante moderato – Minuet-Trio – Finale.Presto

Het Haydn-Orkest Kasteel Heeswijk is het huisorkest van kasteel Heeswijk en speelt daar 4-6 keer per jaar op feestdagen. Het bestaat uit professionele en amateurmusici uit diverse regionale orkesten, zoals kamerorkest Alveare Veghel, Valkenswaards kamerorkest, Symfonieorkest Eindhoven, Filharmonisch Orkest ‘s-Hertogenbosch, Barokorkest Megen etc. Het orkest wordt samengesteld door dirigent/musicoloog/altviolist Jos de Hoon en huisklavecinist/organist Axel Wenstedt en bestaat vandaag uit: hobo: Jos Scheepers en Wim Ravesloot – hoorn: Kees van Vliet en Arie van Hoek –  fagot: Hans Verhoeven – viool 1: Henk Godschalk, Pieter Jansen, José van Grinsven en Bea Pisters –  viool 2: Bekkie Doornweerd, Nicole van Vroonhoven, Anja Henstra –  altviool: Marco Jansen en Eleanor de Groot –  cello: Bea Schoenmakers en Jaap Corstens –  contrabas: Jos Mutter.

Tom Bouwman  is professioneel fortepianist en Mozart-deskundige. Hij publiceerde verschillende wetenschappelijke artikelen omtrent het leven en werk van Mozart, treedt regelmatig op met diens muziek en werkt momenteel samen met cultuurtheoloog Frank Bosman aan een nieuw boek over de componist. Bouwman ’s lezingen over het voltooien van Mozart’s fragmenten en de improvisatie-cultuur van de 18e-eeuw werden al in verscheidene Europese steden enthousiast ontvangen. Bouwman studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en werd in 2015 uitgenodigd zijn studie voort te zetten bij befaamd fortepianist en Mozart-deskundige John Irving. Zijn uitvoeringen kenmerken zich door een onverbloemd plezier in het musiceren en een gegrond begrip van historische uitvoeringspraktijken uit de late 18e eeuw, zoals het ‘ex-temore’ improviseren van Cadenzen in pianoconcerten.

PAUZEPROGRAMMA ’s 

13.15-13.30 uur Haydn-Orkest Kasteel Heeswijk olv Jos de Hoon begeleidt Tani Romanenko in 1e deel van Mozart’s pianoconcert KV 414. Tani Romanenko is een 14-jarige pianiste die in de Talentenklas van muziekschool “De Nieuwe Veste” in Breda les heeft van pianist Guillermo Quintero Rojas, die zelf ook soms optreedt op kasteel Heeswijk.

13.30-13.50 uur en 15.10-15.45 uur spelen jonge leerlingen van het JeugdOrkestKasteelHeeswijk (in oprichting) olv Jos de Hoon en Roos van Well muziek in kleine bezettingen.

Meer informatie Koffieconcerten:

  • Entree: voor dit concert geldt het reguliere entreetarief: Bezoekersinfo.
  • Kaartverkoop start om 11.00 uur aan de kassa
  • Vooraf reserveren? Dat kan alleen online via  “Bestel tickets”
  • Bezoekt u regelmatig een concert op zondag: word Vriend van het Kasteel en geniet van de voordelen
  • Laat museale klanken herleven! (klik op de link voor meer info)