BESTEL
HIER UW
TICKETS

Scholen

Jongleren met jaartallen?

Geschiedenis is meer dan jongleren met jaartallen. Met een ‘kei van een monument’ als Kasteel Heeswijk laten we jongeren op originele en dynamische wijze zien wat geschiedenis voor ons betekent. We hebben verschillende programma’s voor verschillende leeftijden. Het is leuk om die in groepsverband te volgen.

Schoolbezoek Groep 1-2

Rondleiding Ridders en Kastelen; goede afsluiting van het thema Ridders en Kastelen bijzonder geschikt ter afsluiting van het Sil op School programma.

Schoolbezoek Groep 3-8

Ook kinderen uit groep 3-8, kunnen een bezoek brengen aan het kasteel . Voor deze klassen is er een uitdagende speurtocht met bijbehorende rondlelding

Leskist Groep 6-7

De leskist ‘De Middeleeuwse stad’ gaat over de geschiedenis van de late Middeleeuwen en het ontstaan van steden en kastelen.

Museumschatjes

Ontdek de museumschatten van Kasteel Heeswijk! Bezoek gratis het kasteel met het project Museumschatjes van Erfgoed Brabant. Van oktober 2018 t/m februari 2019.

Museumschatten

Museumschatten: door de jaren heen is het kasteel veelvuldig verbouwd, dit is goed te zien aan de diverse bouwstijlen. Begin 2019 beschikbaar voor Middelbare scholieren!