Museumschatjes

Ontdek de museumschatten van Kasteel Heeswijk!

Bezoek gratis het kasteel met het project Museumschatjes van Erfgoed Brabant. Van 2 oktober 2017 t/m 9 februari 2018 voor alle groepen 5 t/m 8 van basisscholen in Noord-Brabant

museumschatjes_2012_kleinvkNoord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Wat al deze musea gemeen hebben, is dat zij een schatkamer zijn van voorwerpen die om de een of andere reden de moeite van het bewaren waard zijn. Maar wat is waarde eigenlijk? Daarover gaat het project Museumschatjes.

Ontdek de museumschatten van Kasteel Heeswijk!

Voor het bezoek aan het kasteel worden de leerlingen eerst aan het denken gezet over de vraag wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Een voorwerp is niet alleen waardevol omdat het letterlijk veel geld waard is, maar ook omdat het bijvoorbeeld heel zeldzaam is, of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort.

Download de powerpresentatie kasteel museumschatten2017-2018  en behandel deze in de les voorafgaand aan je bezoek aan Kasteel Heeswijk.

Reserveer je bezoek via de knop Bestel tickets: kies een datum en tijd (dinsdag, woensdag, donderdag 9.15 of 10.30 uur) en vul het aantal leerlingen, leerkrachten en begeleiders in. Vul bij Voornaam de naam van de contactpersoon in, en bij Achternaam de naam van de school. Het is belangrijk de postcode en nr. van je school in vullen. Je ontvangt een bevestiging met e-ticket in je mailbox. Het maximale aantal leerlingen, leerkrachten en begeleiders samen is 40 per tijdstip. Is de groep groter, kunt u het tweede tijdstip reserveren. Begeleiders nemen ook (kosteloos) deel aan de rondleiding.

Het project Museumschatjes is alleen toegankelijk voor basisscholen uit Noord-Brabant.